• Stefaan Soetemans en Kristof De Roo

    Bier brouwen:
    een echte passie!


quote rood

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Hun eerste brouwsels werden ontwikkeld in de keuken van Kristofs moeder. Meer dan 20 jaar later staan twee van de oprichters - Stefaan Soetemans en Kristof De Roo - nog steeds aan het roer van deze Belgische brouwerij.

Geleidelijk aan veroverden de Troubadourbieren de Belgische en buitenlandse markt. Troubadour Blond is de oudste telg uit de Troubadourfamilie en is sinds 1999 verkrijgbaar. Het eerste bier van de brouwerij was een blond bier van 8,5 %. Volgens de brouwers werd je er te snel dronken van dus ze ontwikkelden een nieuw bier met minder alcohol dat ze de naam Musketier gaven. Alleen bleek die naam al geregistreerd. Troubadour Blond zag in 1999 het licht en werd gesmaakt door de bierliefhebber. Twee jaar later volgde het donkere broertje: Troubadour Obscura. In 2010 lanceerden de brouwers hun derde bier: de Belgische tripel IPA Troubadour Magma.


Awards

Na Troubadour Blond was ook Troubadour Magma meteen een schot in de roos. Dit verrassende genotsbier won op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010, verkozen door duizenden bezoekers uit honderden Belgische bieren. Sindsdien blijven hun bieren hoge ogen gooien op internationale wedstrijden.

Antigoon, de eerste Belgische legende

Amper 3 maanden na de lancering kaapte Antigoon in 2014 de Zilveren Medaille weg op de internationale biercompetitie ‘Brussels Beer Challenge’. Een puike prestatie gezien er meer dan 700 bieren uit 25 landen deelnamen. Antigoon was de eerste held uit de Belgian Legends-serie. In 2016 volgde het tweede Belgian Legends-bier: Jack’s Precious IPA. Jack verwijst naar de legende van olifant Jack uit de Gentse zoo die niet verkocht geraakte en dan maar tot worst herleid werd. Door te kiezen voor bekende en ongekende Belgische legendes wil brouwerij The Musketeers mensen doen praten. Net zoals haar bieren.

Export

Brouwerij The Musketeers is ondertussen ook de internationale bierliefhebber niet ontgaan. Het avontuur overzee begon al vrij snel voor Troubadour Blond en Troubadour Obscura. Vandaag worden de Troubadourbieren in een 15-tal landen wereldwijd verkocht. In ons land vind je de Troubadourbieren en Belgian Legends-bieren in de betere horecazaken en drankenhandels.

Ecologische brouwerij in het Waasland

De vraag naar de speciaalbieren van The Musketeers blijft groeien. In 2016 beslisten de brouwers om een oude steenbakkerij in Sint-Gillis-Waas te kopen. De steenbakkerij werd gerenoveerd en verbouwd worden tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. Aanpalend werd een nieuw gebouw opgetrokken met plaats voor de kantoren van The Musketeers, de brouwzaal en magazijn. De site moet niet alleen bierproevers bekoren. Het brouwerijcafé biedt wandelaars, fietsers en buurtbewoners ook gewoon een gezellig rustmoment in het Waasland.

The Musketeers brouwt momenteel 8.000 hectoliter per jaar, goed voor meer dan 3 miljoen flesjes.

Brouwerij The Musketeers

Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
+32 (0)3 344 02 31

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reservaties Brouwerijcafé:
enkel via Tablebooker (zie knop onderaan)

Openingsuren Brouwerijcafé

Reserveer je tafel via Tablebooker
(zie knop onderaan deze pagina).

Gesloten van 24-12-2022 t.e.m. 4-1-2023

Openingsuren:
Woensdag: 16u - 22u
Donderdag: 16u - 22u
Vrijdag: 14u - 23u
Zaterdag: 13u30 - 23u
Zondag: 12u - 22u
Keuken: vanaf 17u - op zondag: vanaf 12u 
Maandag & dinsdag: gesloten

Blijf op de hoogte

Ontdek de laatste nieuwtjes over The Musketeers

© Brouwerij – The Musketeers – Brewery | PrivacypolicyCookiepolicy

Webdesign: Hootkoetuur